Ange ditt sökord

Annons:

Micanolbehandling

Hej!
Varför finns knappt någon info om micanolbehandling?
Min dotter har provat denna behandling och blivit bra i flera månader. Förut använde hon eloconkräm på kroppen.
När hon börjar behandlingen så verkar det som om psoriasisen blommar upp, men efter 1 - 2 veckor så försvinner det.
Funderar lite på när man ska börja behandlingen? Så fort utslagen börjar komma eller avvakta ett tag?

Micanol är en kräm som finns receptfritt på Apoteket och innehåller en välkänd substans som heter ditranol (kommer ursprungligen från barken av ett Sydamerikanskt träd). Själva behandlingen kan ofta ha god effekt om man använder det minst 3 gånger i veckan och gärna i kombination med ljusbehandling. Krämen har dock nackdelen att missfärga huden och kläder. Numer använder man krämen med sk minutbehandling (smörjer strikt på fläckarna, väntar 20 minuter, sköljer bort med kallt vatten och tvättar bort resterna med en sur tvål). Bäst information får Du säkert från tillverkaren eller av Din behandlande läkare eller av PSO. Många brukar vänta tills fläckarna blivit lite större, och då först behandla sig lite mer intensivt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!