Ange ditt sökord

Annons:

Mera om Bactrimreagens

Hej igen?

Fick svar av Dr Filippa Nyberg om utslag att kontakta behandlande läkare. Men min fråga är om dessa utslagen, liknande urticaria, i samband med cortisonbehandling mot trobocytopeni kan ha orsakat dem? Sonen har ätit Bactrim i förebyggande syfte mot infektioner eftersom också har neutropeni.

Jag har fått lära mig att kortison inte ger urticaria.

Min fråga är om det kan röra sig om ett läkemedlesexantem (bactrimet) som läker ut helt om man tar bort bactrimet?

Hej!
Just därför att frågan rör en eventuell läkemedelsreaktion, vill jag gärna upprepa rådet att du snarast tar kontakt med behandlande läkare med frågan. Din son har en komplicerad diagnos och flera olika behandlingar, medan de svar vi kan ge här på sidan i princip är generella och tänkta att kunna vara till nytta för många läsaremed liknande , vanliga problem. Vi kan tyvärr inte ta ansvar i ett fall som det du beskriver, där eventuella missuppfattningar eller liknande kan få följder för en patient, kanske ett barn (din sons ålder framgår inte).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: