Ange ditt sökord

Annons:

Mera frågor ang. röda kinder

Ärftliga faktorer, menar du då att jag ärvt det av någon i min familj?

Min brorsa hade rätt så röda kinder när han var i min ålder, det såg jag när jag kollade på kort från när han var ung. Försvinner rodnaden på kinderna efter en viss tid, är det en tidsfråga? Nu är han 28 år och har normala kinder.

Jag har också läst lite tidigare om att när man har röda kinder beror det på blodkärlen. kan du berätta lite vad det är som gör att det blir “röda kinder”??

Sen har jag också läst lite om “beta – blockerare”, är det nåt att ha? vad kostar det och går det köpa på Apoteket?

Tacksam för svar på mina frågor.

Röda kinder beror på att hudens normala blodkärl är vidgade. Inga nya blodkärl har bildats. Denna reaktion i blodkärlen kan vara vanligare i vissa släkter och kan också gå över med åren.
Betablockare har framförallt effekt på rodnad, hjärtklappning och svettningar som kommer om man blir nervös. Om man hela tiden har röda kinder har detta läkemedel sämre effekt. Betablockare är ett läkemedel för behandling av högt blodtryck och hjärtsvikt. Det kan bara förskrivas på recept av läkare efter noggrann bedömning om patienten tål och bör ha läkemedlet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: