Ange ditt sökord

Annons:

Medicin med mindre biverkningar

hej jag har haft ångest sedan 1989 har haft effexor75mg men bytte till zoloft för jag mådde så dårligt trodde detta skulle hjälpa men har stor oro ångest djupt dep tar 50 mg nu om dagenjag låg på psy men det blev värre har alldrig mått så dårligt som jag gör nu måste ta xanor för att våga mig ut får yrsel ostadighet svag i benen har hft en stroke för 6 år sedan vet du om nån medecin som inte har så mycket biverkningar har ävven colit tarmsjukdom svårt att leva så här,hoppas på svar om medeciner, EL (kvinna 51år)

Det är svårt att utifrån din beskrivning avgöra vad du lider av, om det rör sig om depression eller ett ångestsyndrom i första hand. Du lider ju också av sjukdomar som kan ge tex yrsel och ostadighet av rent kroppslig orsak (stroke) och som kan vara svår att skilja från den yrsel som kan utlösas av tex en panikattack. För att kunna reda ut det måste man ta en noggrann sjukhistoria och kartlägga dina symtom. Vad gäller biverkningsprofil så är den likartad för alla moderna antidepressiva men däremot kan man som individ reagera på olika sätt med olika preparat. Det kan alltså löna sig att byta till ett annat preparat.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!