Ange ditt sökord

Annons:

Medaljonger och blåsor

Hej!
Min dotter, 9 år har haft torr hud och eksem i hela sitt liv och nu har hon fått spontana vätskande blåsor, vätskan är klar. De spricker lätt och då bildas ljusröda små sår som kliar. Efter detta stadium bildas en mörkröd skorpa (EJ gul som vid svinkoppor) Då ser det ut som medaljongsjukan som jag sett på bild, det är centimeterstora medaljonger. Huden under är rodnad och glänsande. Ingen feber.
Vad kan det vara?
Tacksam för svar, hälsn. Camilla Olsson

Hej!
Det första intrycket från det du beskriver är ändå att det kan vara ett infekterat eksem. Enda sättet att avgöra detta är att provta hudförändringarna, och det tycks motiverat att en hudspecialsit tittar på detta. Medaljongsjukan (pityriasis rosea) kan visserligen klia men detta låter ändå inte riktigt typiskt. Du kan läsa mer om piyriasis rosea under dermatologens patientinformation här på hemsidan, så kan du själv avgöra om det stämmer.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!