Ange ditt sökord

Annons:

Massor av små röda brännande kliande prickar

Hej! För några dagar sedan började det klia nått fruktansvärt på mina armar. Jag kliade men trodde inte att de skulle bli som det är nu. Jag har under det senaste 4 åren haft böjveckseksem och är allergisk mot katt. Dessa små röda prickar har jag fått över hela armarana, det har spridit sig till hals, mage ocg lår, även på smalbenen har det börjat komma. Till en början kliade det bara men nu har det börjat brännas lite smått. Jag kan inte komma på något ovanligt som jag har ätit och solekesem kan det inte vara eftersom jag inte vistas i sol. Skulle bli tacksam för svar!!

Hej och tack för frågan.
Uppkommen klåda på armar och ben kan vara lite "allt möjligt". Naturligtvis kan det bero på en aktivering av "Ditt gamla eksem", bett av insekter eller mer av allergisk natur. Jag skulle använda en stark kortisonkräm (Du kanske har Elocon eller Betnovat hemma?) några dagar, för att sen fortsätta med nån svagare som Uniderm kombinerat med mjukgörande. Många brukar tycka Propyless är svalkande och klådstillande som en "kylbalsam" och effekten förstärks ifall Du har den stående kallt i kylen.
Tror Du på nåt allergiskt eller på bett från insekter, kan Du dessutom lägga till anti-allergitabletter som Aerius 1 tablett dagligen några dagar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!