Ange ditt sökord

Annons:

Manipulera skäggväxt?

Hejsan. Jag undrar lite över huruvida man skulle kunna få hårsäckarna på kinden och hakan att växa, trots att man inte har ‘gener’ för skäggväxt eller så? Min pappa har nämligen inte så särskilt mycket, och verkar inte direkt bry sig. Han tycker bara att det är skönt att slippa raka sig, men jag däremot vill väldigt gärna ha skägg, eller åtminstone riktiga polisonger, och undrar därför om det finns medel eller hormoner eller något, som får skägget att, ja, helt enkelt växa? För tillfället har jag bara diverse fjun på hakan. Jag är förresten snart 20, så detta oroar mig lite smått.

Hej!
Hormonbehandling av kosmetiska själ är inget man skulle rekommendera även om det fanns, vilket det så vitt jag vet inte gör. Där finns ju etiska aspekter. Kanske kan man stimulera till viss del genom frekvent rakning, trots att vi alltid lugnar kvinnor som är oroliga för detta, med att det inte blir mer hårväxt för att man rakar sig. Dock är ju intrycket tätare av rakat skägg än av längre "glesa" strån. Din pappas inställning verkar vara vettig tycker jag!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: