Ange ditt sökord

Annons:

Mörkt och insjunket runt ögonen

hej!

Jag har sovit dåligt i ca två år och antagligen pga det så har huden sjunkit in väldigt mycket runt ögonen och huden börjat hänga i ansiktet. Numera ser jag trött ut men det har förändrat mig så mycket tycker samtidigt också att jag tycker mitt utseende förändrats rejält! Jag skulle vilja veta varför huden sjunker in så pass mycket /faller ihop (i mitt fall har den nästan "försvunnit" – näsbenet syns helt plötsligt väldigt tydligt). Är det pga av vätskebrist eller fettbrist i huden eller i kroppen? Samtidigt som huden förändrats mycket har även ögonvitorna blivit rödare och gråare – kan det vara högt blodtryck eller?

Sedan skulle jag vilja veta vad man kan göra i allmänhet för att hålla huden frisk. Jag är mest rädd för att huden börjat "hänga", ålderstecken förstås men jag är bara 26!
– vilka vitaminer ska man äta
– vilka kurer fungerar egentligen
– vilka produkter är bra för huden o.s.v.

Allting beror säkerligen på åldern och man kan inte göra nånting åt det men jag har förändrats så mycket i mitt utseende på så kort tid att det skrämt mig lite – så minsta lilla svar skulle hjälpa mig mycket!

Hej! Det första man undrar när man läser din fråga är hur detta ser ut för någon som betraktar dig objektivt. Tycker dina vänner/familj att du ser så annorlunda ut som du själv upplever det? Det som är mest medicinskt konkret av dina problem är ju sömnsvårigheterna, som du i första hand tillråds att söka hjälp för, du kan börja med vårdcentralen för eventuell hänvisning vidare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: