Ange ditt sökord

Annons:

Möjlig lichen sclerosus et atrophicus?

Jag har nu sedan början av puberteten (i ca 6-7 år) haft stora besvär med klåda i underlivet. Min barnmorska har ej kunnat fastslå någon diagnos.

Det kliar och är torrt, oavsett hur mycket jag än smörjer, det svider och spricker, och ljusare rosa partier sprider sig mot låren, även ändtarmsöppningen är drabbad, det var där det började. Har tittat på bilderna som finns på utslagen och upptäckte att de var mycket lika mina egna.

Är det lichen sclerosus et atrophicus jag har, och vem ska jag vända mig till för att få hjälp? Jag har stått ut med det här så länge nu, och har på senare tid haft svårigheter att sova pga. klådan.

Klåda i underlivet kan bero på många olika orsaker. Jag tycker du skall vända dig till en hudläkare. På flera sjukhus bland annat i Umeå, Göteborg och Stockholm finns speciella samarbetsmottagningar med gynekolog och hudläkare för patienter med långdragna besvär av klåda eller värk i underlivet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: