Ange ditt sökord

Annons:

Måste eksem klia?

Hej!
Vår son som är 19 månader har plötsligt fått en mängd röda prickar i armvecken och i knävecken. Det förekommer också ett fåtal i ansiktet. Han är inte allergisk mot något, vad vi vet. Vi har nu suttit och läst om atopi, eksem och andra utslag, men lyckas inte förstå om det är just eksem han har. Han har inte visat minsta tendens till att klia sig och han är ändå såpass stor att han borde ha försökt med det, tycker vi. Huden är inte heller torr utan prickarna ligger liksom under huden. Området med röda prickar verkar bli större och större. Vår fråga är nu om detta verkar vara en vanlig hudåkomma eller om det kan orsakas av något annat?
Vi vill veta vilken väg vi ska gå för att få lite rätsida på det.
Tacksam för svar!

Eksem brukar ge besvär med mindre eller större fläckar som är röda, torra, fjällande och med varierande grad av klåda. Småbarn kan ibland få som virusvårtor, det som kallas för mollusker. Det blir som knappnålshuvudstora lite hårda knottror, som gärna sätter sig i hudvecken men kan sitta lite var stans. Lite svårt på Er beskrivning att säga exakt vad det kan vara. Nog enklast att visa upp honom för barnavårdssköterskan, som kan göra en bedömning och ge hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!