Ange ditt sökord

Annons:

Märkliga utslag

Min son som är 1,5 år har fått några märkliga utslag på benen och på en arm. Utslagen ser ut som röda ringar som helt plötsigt bara fanns på kroppen. Han har sex stycken ringar som är ca 5-10 cm i diameter och dom verkar både sprida sig och växa. Ringarna sitter på ena armen (2st) och på benen (vad+baksida lår 4st).

Hej!
Det går inte att avgöra vad detta är på din beskrivning. Man kan gissa på så vitt skilda orsaker som urticaria (Nässelutslag, om utslagen flyttar sig inom 24 timmar), erythema migrans (fästingorsakat,Borrelia, kan finnas flera på en gång men sex låter lite mycket och han är ju väldigt liten, har väl knappt träffat några fästingar), eksem och svampinfektion. Sök husläkare för bedömning, ev ges remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!