Ange ditt sökord

Annons:

“Märkliga utslag”, följdfråga

Dessa utslag kliar ej, har ej flyttat på sig på snart 3 veckor, bara växt samt blivit något fler. Han mår som en prins och lider ingenting alls av detta. Han har haft en fästing för snart 2 månader sen, som vi tog bort troligtvis redan inom 1 dygn. Hur troligt är det att det är borelia? Ringarna är ej torra eller fjälliga utan känns som vanlig hud.

Hej!
Det finns otroligt nog en hel mängd ringformade utslag inom dermatologin, och det går tyvärr inte att ställa diagnosen utan att titta, eventuellt ta ett hudprov. Borrelia måste misstänkas med den beskrivningen. Det finns även granuloma annulare (ofarligt!) (båda dessa avbildas under dermatologens patientinformation här på hemsidan). Husläkaren kan eventuellt avgöra vad det rör sig om, eller skicka remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!