Ange ditt sökord

Annons:

Lotion med antimykotikum?

Hej Ylva, känner du till om det finns någon lotion typ propyless med innehåll av antimykotikum mot seborrhoiskt eksem för användning i ansiktet. Daktakort finns ju, men det tar emot lite att ständigt använda hydrokortison i ansiktet. Jag resonerar som så att om man använder ett antimykotikum i ansiktet så borde ju också det lite röda i ansiktet försvinna eftersom det väl är svamparna som ger upphov till inflammationen. Kan tex Mikonazol kräm användas för att hålla huden i schack? Finns det någon fara med att använda dessa meddel under längre tid, typ resistensutveckling el liknande?

Svar till signaturen Mats
Det finns ingen lotion med antimykotiskt medel, det finns gel men den innehåller en hel del alkohol och retar ibland huden.
När man har ett eksem behövs nog svag kortison för att hämma inflammationen, det gör ju inte rent antimykoticum. Uppfattningen är olika också bland experter hur stor betydelse jästsvampen har för utveckliing av seborroiskt eksem. Mitt förslag är att man växlar mellan olika behandlinger. Jag har faktiskt inte sett någon undersökning där man studerat risken för resistensutveckling av jästsvamp vid seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 juni, 2002 Publicerad: 29 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: