Ange ditt sökord

Annons:

Lotion för rödhåriga/känslig hud?

Jag är en kille på 30 som simmar och sportar mycket. När jag var i tonåren och hade mycket finnar fick jag någon diagnos att jag hade nån sorts mjäll-mögel-svamp-eksem i ansiktet. Jag är fortfarande konstant lite röd och min riktiga hud kommer inte riktigt fram. Det röda syns knappt men det är lite inflammerat. Kan ni rekommendera nån lotion/kräm för mitt känsliga ansikte? Det kliar och sticker när jag tränar. Jag har blandhy.

Hej!
Svampen som läkaren talade om var antagligen jästsvampen pityrosporum ovale. Den finns hos alla människor, men vissa är känsligare och den anses spela roll för uppkomsten av mjälleksem. Mjukgörande krämer som innehåller propylenglykol (Propyless eller Propyderm), brukar ha bra effekt.
FN

Läs mer om propylenglykol - "Propylenglykol i mjukgörande hudprodukter" författad av Docent Jan Faergemann - på www.propyless.nu.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!