Ange ditt sökord

Annons:

Lokalbehandling på kroppen

Hej!
Detta är inte direkt någon fråga utan mer ett litet tips till folk som har problem med akne på rygg och/eller bröst, jag läser här på flera ställen att lokalbehandling av akne där inte brukar ge god effekt, jag påstår motsatsen! Själv har jag haft dessa problem och använd Aberela Gel (den svagare typen alltså) för mig har det funkat väldigt bra. Har också ätit tetralysal, men tycker att lokalbehandling hjälpt bättre. Den svagare typen av Aberela, alltså gelen ger ingen fet hinna på den angripna huden, såsom den starkare typen av Aberela gör (iallafall vad jag erfar). Vill tipsa folk som har dessa problem på kroppen om detta, testa gelen först! Det är viktigt att använa regelbundet och inte hoppa över en dag hit och dit, då bryts effekten, och ge inte upp! Det tar lång tid! Vill också tipsa om att dricka Aloe Vera dryck, det har positiv effekt på huden, mest på eksem, i mindre och större utsträckning. Kämpa på alla därute som har problem med akne, jag kämpar fortfaranade med mina, men ser förbättring!
Ha det bra, och tack för en underbar sida!

Hej Elin. Tack för dina synpunkter. Det är riktigt att man ibland ser mycket god effekt av lokalbehandling mot akne även på bröst och rygg. Gelen har ofta bättre effekt än krämen om inte huden är alltför torr. Vikigt också att smörja in hela huden, inte bara där finnar finns för tillfället. Dina synpunkter ger säkert tröst till många och tack för de vänliga orden om vår hemsida! Det är väldigt många som läser den!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: