Ange ditt sökord

Annons:

Lokalbehandling på kroppen

Hej!
Detta är inte direkt någon fråga utan mer ett litet tips till folk som har problem med akne på rygg och/eller bröst, jag läser här på flera ställen att lokalbehandling av akne där inte brukar ge god effekt, jag påstår motsatsen! Själv har jag haft dessa problem och använd Aberela Gel (den svagare typen alltså) för mig har det funkat väldigt bra. Har också ätit tetralysal, men tycker att lokalbehandling hjälpt bättre. Den svagare typen av Aberela, alltså gelen ger ingen fet hinna på den angripna huden, såsom den starkare typen av Aberela gör (iallafall vad jag erfar). Vill tipsa folk som har dessa problem på kroppen om detta, testa gelen först! Det är viktigt att använa regelbundet och inte hoppa över en dag hit och dit, då bryts effekten, och ge inte upp! Det tar lång tid! Vill också tipsa om att dricka Aloe Vera dryck, det har positiv effekt på huden, mest på eksem, i mindre och större utsträckning. Kämpa på alla därute som har problem med akne, jag kämpar fortfaranade med mina, men ser förbättring!
Ha det bra, och tack för en underbar sida!

Hej Elin. Tack för dina synpunkter. Det är riktigt att man ibland ser mycket god effekt av lokalbehandling mot akne även på bröst och rygg. Gelen har ofta bättre effekt än krämen om inte huden är alltför torr. Vikigt också att smörja in hela huden, inte bara där finnar finns för tillfället. Dina synpunkter ger säkert tröst till många och tack för de vänliga orden om vår hemsida! Det är väldigt många som läser den!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!