Ange ditt sökord

Annons:

Locoid kortison 0,1% under graviditet?

Hej! Jag är en tjej på 21 år och är gravid i åttonde månaden. Jag har ett eksem vid näsan och ut mot kinden på båda sidorna. Jag undrar om man kan använda Locoid kortison 0,1% under en vecka utan risk för att fostret skadas?
Jag har pratat med läkaren och han sa att under ett så litet område ska det inte vara någon risk, men att han skulle inte rekommendera det om det vore på ett större område. Kan man lita på det att det inte är någon risk? Eller ska jag vänta med behandlingen? Vill bli kvitt eksemet så fort som möjligt, men jag vill ABSOLUT INTE riskera något med barnet. Har ni något råd? PS. Hur länge kan Locoid användas i ansiktet?DS.

Locoid kräm är en mellanstark kortison som tillhör grupp II. Denna kan användas under kort tid i ansiktet vid besvärligt eksem, högst 2 veckor. Bäst är att använda hydrokortisonkräm i ansiktet som hör till grupp I (se dermatologens patientinformation för gruppering av kortisonstyrka i grad I-IV).
Det är absolut ofarligt att använda kortisonkräm på huden inom ett så begränsat område under graviditet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: