Ange ditt sökord

Annons:

Ljusrosa märken

Hej, jag har under en längre tid haft rosa-aktiga markanta märken från ena bröstvårtan till mitten av ryggen. Det är skrovlig yta på märkena. En del tror att de kan vara bältros, men jag har inget minne av att jag insjuknat i bältros. Fläckarna har suttit där i ca: 6-8 år, pinsamt när man badar. Har ni några idèer om vad det kan vara?

Hej!
Bältros kan det inte vara när det suttit i så länge. Det finns olika hudförändringar som kan sätta sig linjeformat på olika ställen på kroppen (linjerna heter Blaschkos linjer och motsvarar de "vägar" som hudcellerna vandrar ut på under fosterperioden). Det första man tänker på av din beskrivning är någon form av epidermalt naevus (alltså "födelsemärke utgående från överhuden"). En hudläkare kan ställa diagnos, ofta tas ett hudprov för mikroskopisk undersökning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!