Ange ditt sökord

Annons:

Ljusröd cirkel med röda prickar

Hej!
Upptäckte för några månader sedan att ett liten cirkel på ca 3cm i diameter i ljumsken blivit röd. Det kliade inte och gjorde inte ont så jag tänkte inte mer på det. Efter någon vecka började det dock klia, och jag kliade på som bara den. Nu är cirkeln större, när det är som värst ser det ut som jag har fått en bandyboll på låret. Det kliar något fruktansvärt ibland, och det blir som små utbuktningar. En kompis trodde att det kunde vara värmeslag, en annan ringorm. Jag tränar mycket och duschar kanske 10 ggr/vecka, men har aldrig haft problem med uttorkning av huden.

Hej!
Svampinfektioner kan ofta sitta i ljumsken. Diagnosen ställs med provtagning i de flesta fall, och behandlingen är antisvampkrämer som finns både med och utan kortison (kortisonet är mot klådan men är egentligen inte så bra vid svampinfektion, eftersom själva infektionssymptomen, rödnad och fjällning, döljs men svampen är kvar!).
I första hand bör du vända dig till vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!