Ange ditt sökord

Annons:

Ljusbehandling och karoten

Hej!
Jag undrar om effekten avtar eller försvinner när man går på ljusbehandling om man under samma period intar brun-utan-sol-tabletter. Jag vill gärna slippa visa mig med eksem och därmed slippa ha heltäckande kläder samtidigt som jag vill vara lätt sommarbrun men ändå inte få cancer av UV-strålarna. Hur gör jag på bästa sätt?

Vänliga hälsningar,
Maria

Hej!
Nej det är inte troligt att brun-utan-soltabletterna minskar effekten av ljusbehandlingen (fast det är svårt att hitta vetenskapliga studier som undersökt detta!) Det finns cancerrisk av UV-strålning, men den är minimal vid kontrollerad ljusbehandling för eksem. Att vara ute med förstånd och bli lätt brun utan att bränna sig, är bra för dina eksem och inte farligt!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!