Ange ditt sökord

Annons:

Linjär LgA Dermatos

Hej Ylva!
Jag vill veta mer om min sjukdom Linjär LgA Dermatos. Diagnosen fick jag för ett år sedan och sen dess äter jag en medicin som heter Dapson Novum. Jag måste ta tabletter varje dag annars är klådan outhärdlig. Det värsta är att mina levervärden blir dåliga och jag undrar om det kan vara medicinen eller medicinen i kombination med tex en viss sorts huvudvärkstabletter som kan ställa till det. Finns det några fakta om sjukdomen?
Tack på förhand.

Svar till Kenneth.
Eftersom Linjär IgA dermatos är en mycket ovanlig hudsjukdom finns inte så mycket lättillgänglig information utanför de stora läroböckerna i dermatologi(=läran om hudsjukdomar). Det finns dock en bra informationsserie om flera olika hudsjukdomar (Dermatology Online Atlas) från ett universitet i Tyskland.
adress:http://dermis.net/doia.
Här hittar Du information om Linjär IgA dermatos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 april, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.