Ange ditt sökord

Annons:

Löss

Hej!
Vi har nyligen upptäckt att vår 17-årige son har löss och behandlat hela familjen med prioderm. Men vi har också utslag på kroppen både sonen, min man och jag och då undrar jag om vi har andra inkräktare förutom löss. Jag är säker på att detta är löss för man kan se ägg i håret och han hade löss när han var liten och gick på dagis.
Nu undrar jag om det är löss som orsakar klåda på kroppen som ser ut som små röda prickar väldigt lika insektsbett och sitter på armar, ben och mage?
Tack för svar.
En mamma som håller på att bli galen

Hej!
Löss är ganska vanligt i Sverige idag, det gäller då hårlusen som bor i hårbevuxet område. I pubisbehåringen kan också ibland finnas s.k. flatlöss. Utslagen på kroppen har knappast med lössen att göra direkt, däremot kan ju löss skapa oro i familjen och man blir extra uppmärksam. Om det ej går över får du söka läkare för bedöming av utslagen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: