Ange ditt sökord

Annons:

Långvariga problem!

Mina problem började för åtta år sen (när jag var 21 år). Jag hade flyttat hemifrån, börjat jobba och haft körtelfeber i nästan samma veva. Några månader efter detta, började jag få små utslag på mina armar (främst den vänstra armen), på skinkorna och i hårbotten. Jag började tappa hår och sökte läkare. Nu – åtta år senare har jag samma problem, är MYCKET tunnhårig (började framtill i hårfästet och kryper bakåt), jag har varit hos fyra hudläkare, alla har tagit ett blodprov men inte hittat några fel! Jag har fått utskrivit Fungoral – det är allt! Hur ska jag göra när inte ens en hudläkare kan hjälpa mig? Kan man inte göra en större utredning för nån orsak måste ju finnas? Och finns inte svaret i ett vanligt blodprov måste det väl finnas andra metoder? Jag känner mig hjälplös och lider periodvis (försöker ofta låta bli att tänka på det) men problemen finns kvar. Det som börjar bli jobbigast nu är att nu är jag så pass tunnhårig att man kan se mina utslag i hårbottnen och det är väldigt jobbigt socialt när man märker att folk tittar på min hårbotten istället för i ögonen när man pratar med dem. (Har tom ändrat min frisyr och gör som "gubbarna", kör med överkamning för att det inte ska synas så tydligt). Utslagen liknar finnar, och de jag har i hårbottnen är det en klar vätska i, och det är svårt att låta bli att klia på dem (utslagen är spridda över hela hårbottnen). Jag har även magkatarr och gallstenar, om det kan ha nåt samband? Har ni nån aning om detta?
Tacksam för svar!

Hej! Du har gjort helt rätt som sökt hudläkare, och bör söka igen om du inte känner att du fått svar på dina frågor. "Finnarna" i hårbotten kan vara follikuliter (hårsäcksinflammationer) och det finns ofta något att göra åt dem. Tunnhårighet kan vara mycket svårare. Magkatarr och gallstenar har knappast med det hela att göra, utom att det förstås är tänkbart att stress är delbakgrunden till din problematik.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: