Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig röd/rosa fläck på ena kinden

Hej jag är en grabb som iddrottar mycket och har på senaste tiden lidit av en form av "röd/rosa fläck" på ena kinden. Har haft denna fläck i snart 5 månader och den verkar inte försvinna. Huden är torr och stel i fläcken och på senare tid har det börjat svida/klia lite lätt. Har försökt behandlat med en vanlig fett kräm för uppmjukning av hyn men utan resultat. Kan det bero på användning av acnemedel? Vad ska jag göra för att få den att försvinna? Är det något jag bör oroa mig över?

Många av de acnemedel som man får på recept eller köper receptfritt har en retande effekt på huden. De vanligaste preparaten som Basiron och Stioxyl kan ge rodnad, torrhet, fjällning och i sällsynta fall även allergi mot själva produkten. Beroende på hur irriterad man blir i huden kan man använda sitt acnepreparat från 2 gånger i veckan till 2 gånger dagligen. Ibland får man i början "härda huden" med gles användningen och succesivt använda det oftare.
Jag tycker Du ska göra ett uppehåll med Din acnekräm 1 vecka, och sen bara börja använda den 2-3 gånger i veckan. Detta kommer säkert att hjälpa.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!