Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig psykisk oro, kontakta läkare eller inte?

Hejsan,
Jag har ett problem som oroar mig väldigt mycket. Jag är 25 år och har i samband med min mors arbetskamrats död upplevt hallucinationer. Sett skuggor av människor gå omkring. Har känt väldigt obehag i en del rum i vår dåvarande lägenhet. Ibland såg jag någon stå o titta på mig på nätterna. Såg ögonen blinka o så vidare. Jag har alltid levt med dessa skuggor, för jag trodde faktiskt mer jag var synsk än sjuk, för jag var inte den enda som upplevde att märkliga saker hände.
Sedan 12 års ålder har jag levt med depression, utan medicinering. För några veckor sedan började jag praktisera på en psykiatrisk avdelning för människor med psykoser. Och nu har mina hallucinationer eskalerat till en annan form, då människors ansikte förändras mitt framför ögonen på mig. Jag hör också röster. Inte röster som talar till mig eller så, men en gång då jag gick till bussen 05.00 på morgonen för att ta mig till jobbet, hörde jag barn skratta och leka i parken. Har också sett människor stå i buskar o tittat på mig. Om där funnits någon eller inte, vet jag inte. Är nu väldigt rädd märker jag, oftast när jag ska sova. Känner mig otrygg.
Mina hallucinationer har nu gjorts så jag inte längre fick gå min praktikperiod klart.
Är rädd vad det kan vara för något, iom det alltid funnits där, men i annan form. Tycker ni jag ska ta kontakt med läkare? Känner mig lite “borta” så att säga. Min reaktionsförmåga är inte som förr.
Vore tacksam för svar…
Melizza

Ingen tvekan om att du skall ta kan kontakt med läkare, då du säkert skulle må mycket bättre av att kanske få någon medicin efter att man förstås gått genom dina symtom ordentligt först.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: