Ange ditt sökord

Annons:

A-M H (kvinna 56) har en son (26) som är driftstekniker på ett större företag:

Han arbetar treskift vilket gör att han har oregelbundna sovtider. Som barn hade han under flera år tandställning som orsakade smärtor i munnen. Han är just nu mycket orolig för att mista sitt arbete. Detta gör honom mycket nedstämd och ett av de fysiska problem han har är att han gnisslar tänder (mycket) under sömnen. Detta beror troligen på stress. Vad, hur och till vem skall han vända sig till? Problemet är allvarligare än vad det låter.

Skrivet av Hjortsberg...
Stress som orsak till att man gnisslar tänder är ett vanligt problem. Jag tycker att han skall försöka hitta en bra Allmänläkare som kan ta sig an sig hans problem eller kunna remittera honom till en Psykiatrisk klinik. Störningar i arbetstider (nattarbete) och oro för anställningstrygghet är ju de faktorer som kan vara tydliga orsaker till hans besvär – men orsakerna till att han känner oro kan ligga djupare än så, och det betyder att man måste arbeta lite bredare än att bara ta upp de faktorer som du beskriver. Be honom söka hjälp – så här skall han inte behöva känna sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: