Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Mahrani (kvinna 59) inleder:

Hur länge kan och ska en person ta Zoloft (antidepressivt medel red.anm)? Hur slutar man? Kan det påverka mannes potens, så att han blir översexuell, nästan missbrukare?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Vi känner ingen gräns för hur länge man kan behandla med ett s.k. SSRI-preparat. Det finns biverkningar som gör att man kan behöva avsluta behandlingen. Ett vanligt besvär är att patienten utvecklar IMPOTENS, men det finns även beskrivet det motsatta – nämligen att patienten upplever en ökad sexuell lust. Man är fortfarande lite osäker på om det finns andra biverkningar av mer djupgående slag, som på sikt kan påverka patienten – men det finns inga data på detta i nuläget. Det vi vet är att den STÖRSTA risken vid depression är ÅTERFALL och det gör att vi vill vara frikostiga med LÅNGA behandlingar idag – OM det nu inte finns biverkningar som patienten upplever som störande eller negativa.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: