Ange ditt sökord

Annons:

X-ray (man 62) har sedan 1972 Saroten till natten och Buspar på dagen:

Jag tycker att det borde finnas bättre sömnmedicin. Saroten har funnits sedan 1958 (dirty drug). Jag har provat det mesta; benzodiazepin håller inte. Behöver medicin till natten som ger djup sömn. Har läst om nortriptylin på webben. Kan det vara något, istället för Saroten?

Skrivet av Hjortsberg...
Varken Saroten eller Buspar är ju registrerade som sömnmedel. Du skriver att du har haft medicinerna sedan 1972. Det är alltså för 33 år sedan, och du var i 30-årsåldern när du först fick dessa mediciner. ORSAKEN till din störda nattsömn måste man analysera djupare INNAN man kan ställning till om en alternativ medicinering kommer att kunna påverka din situation. Jag tycker att den läkare som skött dig under alla dessa år borta ha mest möjlighet att hjälpa dig med råd och stöd hur du skall fortsätta med dina mediciner och hur du skall kunna påverka din sömnstörning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: