Ange ditt sökord

Annons:

”Panikångest och självmordstankar” – Stina (39):

Jag har levt i ett mycket svårt äktenskap, med både fysisk och psykisk misshandel. När jag äntligen kom ifrån min före detta man fick jag svåra magbesvär som resulterade i massor av prover och undersökningar vid gastro-mottagningen. Jag fick diagnosen IBS (irriterad tarm). Pratade aldrig med någon om de hemska åren i mitt äktenskap. Jag har det så svårt med IBS som tydligen är kronisk. Jag har gått sjukskriven i snart fyra år för detta. Eftersom det inte finns någon medicin eller behandling för min sjukdom och jag har mycket svårt att acceptera detta, har det hela gått över till psykiska besvär. Jag har trillat ner i en svart djup håla; kan inte ta mig upp, orkar inte, vet inte ens om jag vill! Jag bollas fram och tillbaka mellan olika läkare. Ingen bryr sig, ingen vill ta emot mig. Jag får väldiga panikångestattacker; var, när, hur som helst. Jag äter antidepressiva, för panik, för ångest, för sömn, för huvudvärk, ja, för allt möjligt. Läkarnas svar är fler tabletter; det hela slutar med att man bara blir ännu mer förvirrad. Försökte ta en överdos tabletter, men blev hittad innan det gick helt över styr. Tänker ofta självmordstankar. Med tabletter eller gå rakt ut i gatan eller ta av mig bältet och öppna bildörren när man åker i 120 på motorvägen. Jag vet inte längre vad jag ska ta mig till. Får ingen hjälp. Jag vet bara att jag snart kommer att ta till något drastiskt. Hjälp mig!

Skrivet av Hjortsberg...
Stina, du är uppenbarligen en person som lider av en DJUP och SVÅR DEPRESSION. Orsaken till denna är obearbetade upplevelser från ditt äktenskap och dina kroppsliga besvär är bara en mild uttrycksform för detta. Du har nu kommit in i en djup och behandlingskrävande depression som omedelbart måste få vård på en psykiatrisk klinik! Det kan betyda ändring av mediciner, samtalsterapi, gruppbehandling eller eventuellt elchockbehandling om det inte släpper. Sök upp din psykiatriska klinik och förklara dina besvär. Du måste söka erfaren hjälp innan det händer dig att dina självmordstankar tar över. STÅ PÅ DIG. Du måste se till att få hjälp NU!

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: