Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig hydrokinonbehandling

Hej!
Jag gjorde för ett antal år sedan en pigmenttransplantation mot vitiligo i ansiktet. Det nya pigmentcellerna kom från rumpan som är mörkare än mitt ansikte och blev då såklart mörkare även i ansiktet. Resultatet var en stor besvikelse. För ett och ett halvt år sedan började jag använda hydrokinon dagligen på den transplanterade huden, och har gjort det sedan dess. Min hud är jämn och fin nu och jag skyddar huden jag behandlar noggrant med starkt solskydd. Det jag undrar är om det är farligt att använda hydrokinonpreparat (2%) permantent? Jag vill inte sluta eftersom mitt ansikte är så fint nu och jag är rädd för att huden ska bli mörk igen, då den mörkare pigmenteringen inte beror på tillfälliga hormonrubbningar, utan på “felplacerad” hud. Jag känner mig väldigt orolig för det här och vet inte vem jag ska vända mig till.

Hej!
Hydrokinon är ett starkt preparat och inte avsett för långtidsanvändning på det sätt som du beskriver. Du bör ta kontakt med den läkare som behandlat din vitiligo/förskrivit hydrokinon, för diskussion om behandlingens längd mm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 oktober, 2003 Publicerad: 7 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: