Ange ditt sökord

Annons:

Kraftig svettning

Jag är en tjej på 17 år som lider av kraftig svettning. Något som började för en ca 2 år sedan. Dessförinnan hade jag inga problem. Det känns som om jag alltid ligger en temperatur över alla andra! Jag svettas lätt i pressade situationer eller när det är varmt såklart. Speciellt på näsan men även övriga kroppsdelar. Något som är väldigt påfrestande, pinsamt och obehagligt för mig! Snälla hjälp mig annars vet jag inte vad jag ska ta mig till!

Hej!
Ökad svettning kan ibland bero på medicinska orsaker, vanligast är sköldkörtelrubbningar. Därför bör du söka husläkare för en medicinsk bedömning. Mot ökad svettning finns en del råd om hur man använder "Absolut torr", det finns mediciner som kallas antikolinerga, och numera kan man spruta ett slags nervgift(!)- BoTox - i begränsade områden som handlator och armhålor vilket ger svettfrihet i ca 6 månader. Husläkaren bedömer om du ska remitteras vidare eller ej.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: