Ange ditt sökord

Annons:

Kraftig svettning

Jag är en tjej på 17 år som lider av kraftig svettning. Något som började för en ca 2 år sedan. Dessförinnan hade jag inga problem. Det känns som om jag alltid ligger en temperatur över alla andra! Jag svettas lätt i pressade situationer eller när det är varmt såklart. Speciellt på näsan men även övriga kroppsdelar. Något som är väldigt påfrestande, pinsamt och obehagligt för mig! Snälla hjälp mig annars vet jag inte vad jag ska ta mig till!

Hej!
Ökad svettning kan ibland bero på medicinska orsaker, vanligast är sköldkörtelrubbningar. Därför bör du söka husläkare för en medicinsk bedömning. Mot ökad svettning finns en del råd om hur man använder "Absolut torr", det finns mediciner som kallas antikolinerga, och numera kan man spruta ett slags nervgift(!)- BoTox - i begränsade områden som handlator och armhålor vilket ger svettfrihet i ca 6 månader. Husläkaren bedömer om du ska remitteras vidare eller ej.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!