Ange ditt sökord

Annons:

Krackelerande ansiktshy

Helt plötsligt så har jag fått problem med min hy. Återkom från mammaledighet och arbetar nu ca 6 tim/dag framför datorn och märker att min ansiktshy blir torrare o fnasigare dag för dag. Jag är så torr att det bildas sprickor, typ eksem, i min hy och jag "torrfnasar" på kinder o i pannan. Söker nu hjälp med tips om bra underlagsprodukter o liknande. Jag förstår ju att mitt ansikte behöver FUKT. Men eftersom jag är känslig mot vissa krämer så är jag tacksam för goda råd. Jag förstår att jag använder "fel" kräm eftersom det bränner o svider samtidigt som jag får fullt med kvisslor o blemmor (bucklor) på vissa ställen i ansiktet. Jag är noga med rengöring. Har hitills haft en jättefin hy.T ycker även att det är jobbigt eftersom människor i min närhet reagerar på min hy. Som det är idag så kan/vågar jag inte använda makeup. HJÄLP!!

Hej!
Det är inte ovanligt att huden ändrar sig i samband med eller efter graviditet, som reaktion på hormonförändringar. Det du beksriver låter närmast som ett seborroiskt eksem (mjälleksem). Du kan smörja med mjukgörande och pröva receptfri hydrokortison. Det är klokt att använda minimalt med makeup. Mjukgörande som innehåller propylenglykol tex Propyderm eller Propyless, är ofta lämpliga och brukar inte irritera. Om det inte hjälper bör du söka hjälp hos läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: