Ange ditt sökord

Annons:

Krackelerande ansiktshy

Helt plötsligt så har jag fått problem med min hy. Återkom från mammaledighet och arbetar nu ca 6 tim/dag framför datorn och märker att min ansiktshy blir torrare o fnasigare dag för dag. Jag är så torr att det bildas sprickor, typ eksem, i min hy och jag "torrfnasar" på kinder o i pannan. Söker nu hjälp med tips om bra underlagsprodukter o liknande. Jag förstår ju att mitt ansikte behöver FUKT. Men eftersom jag är känslig mot vissa krämer så är jag tacksam för goda råd. Jag förstår att jag använder "fel" kräm eftersom det bränner o svider samtidigt som jag får fullt med kvisslor o blemmor (bucklor) på vissa ställen i ansiktet. Jag är noga med rengöring. Har hitills haft en jättefin hy.T ycker även att det är jobbigt eftersom människor i min närhet reagerar på min hy. Som det är idag så kan/vågar jag inte använda makeup. HJÄLP!!

Hej!
Det är inte ovanligt att huden ändrar sig i samband med eller efter graviditet, som reaktion på hormonförändringar. Det du beksriver låter närmast som ett seborroiskt eksem (mjälleksem). Du kan smörja med mjukgörande och pröva receptfri hydrokortison. Det är klokt att använda minimalt med makeup. Mjukgörande som innehåller propylenglykol tex Propyderm eller Propyless, är ofta lämpliga och brukar inte irritera. Om det inte hjälper bör du söka hjälp hos läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!