Ange ditt sökord

Annons:

Kortison vid graviditet

Hej!
Jag har atopisk eksem som blommar upp lite då och då. Nu har jag fått eksem runt ögat som jag brukar behandla med ficortril och det brukar hjälpa omedelbart. Jag är nu gravid och undra om jag kan behandla mitt eksem med ficortril nu med? Har dessutom eksem på händerna (brukar få det också). Vad kan jag använda mot detta som inte är skadligt för barnet?

Hej!
Du vill förstås inte behandla huden med kortison i doser som är så höga att de kan gå över i blodet och i sin tur föras över på barnet. Men Ficortril är den allra svagaste kortisonsalvan, och de ytterst små mängder som går åt för normal behandling av eksem kring ögat, kan inte påverka barnet på något sätt. Vid handeksem brukar man behöva använda betydligt starkare kortisonkrämer för att få effekt. Inte heller detta brukar ställa till problem. Däremot kan det vara aktuellt att få bra rådgivning av en hudläkare, samt att sköta handeksemet riktigt väl under graviditeten. Detta för att de påfrestningar som blir på huden i samband med skötsel av barnet kan ofta försämra ett handeksem så det är en fördel om huden är så läkt som möjligt när barnet kommer!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!