Ange ditt sökord

Annons:

Kontakteksem?

Hej. Jag är 28 år gammal, gravid i 8:e månaden och har för första gången i mitt liv fått någon form av kontaktallergi. Jag har varit hos en hudspecialist som skrev ut Dermovat som jag skulle smörja benen med (det är där det sitter) samt Tavegyl mot klådan. Inget av detta har hjälpt mig, eksemet har spridit sig runt om på benen och på hela magen och klådan är fruktansvärd. Jag häller numera på mig potatismjöl för detta hjälper mot klådan, men min fråga är: kan det vara så att jag intagit för mycket c-vitamin? Eftersom det sprider sig måste det väl komma inifrån? Och kan detta vara skadligt för barnet?
Finns det prover man kan ta för att se vad det är jag inte tål?

Hej!
Klåda under graviditet är ganska vanligt, det finns många olika typer av kliande knottror och nässelutslagsliknande förändringar som kommer på ben och mage, även en ovanligare form av blåssjukdom. Du bör därför be om en remiss till hudspecialist som kan hjälpa till med provtagning, diagnos och behandling. En grundläggande lindring som du kan göra medan du väntar på hjälp är att använda stödstrumpor och ha fötterna högt så mycket det går!, för klådan förvärras ju svullnare benen är!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 september, 2003 Publicerad: 7 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: