Ange ditt sökord

Annons:

Kontaktallergi

Jag arbetar som tandsköterska och har gjort det utan problem i 16 år. I december -02 använde jag ett par handskar av märket Sensicare och fick som brännblåsor på händerna. Efter det har jag flera gånger fått problem av andra plastprylar som t e x min bilratt. Jag undrar nu vart jag skall vända mig för att få en allergiutredning gjord. Det håller på att bli ett stort problem för mig och jag känner mig orolig.

Hej! Det kan röra sig om kontaktallergi. Jag har inte tillgång till innehållsdeklaration angående just Sensicare. Du bör be vårdcentralen om en remiss till hudklinik där man kan sätta testämnen på ryggen för att utreda om du är kontaktallergisk, sk lapptest. Vid latexallergi tas också blodprov, för att se om man har en annan typ av allergi, med hastigt uppkommande symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!