Ange ditt sökord

Annons:

Konstigt utslag

Hejsan.
Jag har haft ett utslag på min underarm i runt en månad nu. Efter att ha växt från en enkronas storlek till runt 5x3cm så har jag verkligen tröttnat. Det vätskar sig och är inflamerat. Husläkaren verkar stå handfallen och trodde först att det var svinkoppor. Fick då tvätta med alsolsprit och gå på två olika pencilinkurer. Det hjälpte inte. Nu har det blivit mer format som en ring, så jag kontaktade henne om det och föreslog att det kanske var någon form av Ringorm. Detta avfärdades, och nu har jag tydligen fått en remiss till en hudläkare (hur lång tid det nu tar har jag ingen aning om). En tanke som slog mig då är ju att det kanske är ett eksem. Då ska jag väl inte torka ut det med alsolsprit?

Känns dumt att behöva vänta någon vecka eller två på ett remissvar, om det nu är så att jag under tiden behandlar såret fel.

På din beskrivning låter det som någon form av infektion. Svinkoppor är den vanligaste hudinfektionen, orsakas av stafylokocker och ger just stora vätskande rodnade områden. Vanligt penicillin hjälper inte mot detta utan man bör ta ett så kallat penicillinas-stabilt penicillin. Svampinfektion kan se ut på detta sätt också. För att få reda på detta måste en svampodling tas. I vilket fall som helst är det ofarligt att tvätta med alsolsprit. Eksem låter mer osannolikt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 december, 2003 Publicerad: 9 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: