Ange ditt sökord

Annons:

Konstigt eksem, kanske pga allergi?

Har under flera år haft problem med dessa märkliga utslag, men nu senaste året har det blivit mycket mer.

Det blir mest utslag runt näsvingarna in mot näsborren, hela hakan och även ovanför ögonbrynen/pannan. Ibland även på ögonlocken.

Det börjar som små röda irriterade fläckar med en pytteliten vit "plupp", klämmer man på den kommer det ut liten mängd vitfärgad vätska. Omedelbart svullnar köttet och fylls med klar vätska. Huden är sedan bullig och läker inte på någon vecka. Det gör verkligen ont att pilla på dem, känns som att det sitter i nerverna och ilar ordentligt.

Vad kan detta bero på?

Har även astma som man inte kunnat relatera till ngn allergi, har ännu inte testats mot födelseämneallergi.

På din beskrivning låter det som seborroiskt eksem också kallat mjälleksem.
Läs mer om seborroiskt eksem i tidigare svar samt i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!