Ange ditt sökord

Annons:

Konstiga utslag?

Hejsan!

Jag hoppas ni kan hjälpa mig med en sak? På mina två bilder som jag har skickat med, kan ni säga vad det är eller hur det kan vara så mycket? Det på halsen har jag haft nån gång innan men det har försvunnit av sig själv efter ett tag. På andra bilden är samma men i mindre skala. Det blöder inte när jag rakar mig…

Jag fick det när jag kom hem nu från semestern (Gran Canaria) men tror inte det har nåt med det att göra.

Finns det nåt jag kan göra eller ska jag låta det försvinna av sig själv ?

Hoppas på positiva svar.

Hejsan!

Av bilderna att döma har du svinkoppor, dvs smittsam stafyklokockinfektion ytligt i huden. I första hand rengöring med tvål och vatten två gånger dagligen.

Utslag på huden – bild 1

Utslag på huden bild 2

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Uppdaterad: 22 januari, 2010 Publicerad: 22 januari, 2010

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: