Ange ditt sökord

Annons:

Konstiga finnar?

Jag har alltid varit en frisk och kry människa (bortsett från päls-, gräs- och pollenallergin) men jag har nu stött på något jag tycker är märkligt. Sedan tidiga tonåren har jag haft en del acne, inte mycket, men ändå lätt sebart. Nu de senaste två åren har de avtagit kraftigt och är rätt så sällsynta på kroppen. Men för 5-6 veckor sedan började jag få små finnar på främst låren, men också på underarmarna.

Under mina mest acne-täta år hade jag aldrig finnar på de områdena, men jag tror inte heller att det här är såna. De är till storleken som vanliga finnar, men kliar på ett irriterande sätt, och bränner smärtsamt om man krafsar på dem. Nu har flera stycken försvunnit, men lämnat sår som sen blivit skorpor och flagnat bort. Men nu har de börjat befolka armarna igen, och det med råge. Två stora har jag fått på vardera arm, vätskefyllda, men inte större än centimetern i omkrets. Tittar man riktigt noga kan man faktiskt urskilja ett större antal VÄLDIGT små liknande ting, men jag vet inte. Vissa har även varit en aning fyllda med var. Min avsikt är att kontakta läkare ganska snart, men nyfikenheten är för påtagande. Vad kan det vara?

På din beskrivning låter detta mer som en bakterieinfektion i huden och inte som akne. Blåsbildande impetigo (svinkoppor) kan se ut som det du beskriver. Med tanke på utbredningen både på ben och armar är det en klok idé att ta kontakt med läkare för diagnos och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!