Ange ditt sökord

Annons:

konstig hud

Vill bara lägga till några småsaker om det jag skrev nyss. Jag har ganska tålig hy när det gäller solning på hela kroppen. Det är bara i ansiktet som jag är känslig och kan få soleksem runt munnen om jag solar för mycket. Jag har fet hårbotten och måste duscha nästan varje dag. Jag tvättar mig inte överdrivet mycket och använder bara smink ibland. Jag har inga allergier förutom en lätt nickelallergi. Jag har försökt med alla möjliga krämer och tvättlösningar inget fungerar och det blir bara värre. Jag kan knappt gapa eller skratta för det stramar och ändå känns huden fet. Jag hoppas verkligen på ett snabbt svar.
Tack

Svar till signaturen konstig hud.
Det är vanligt att man upplever sin hud torr i ansiktet fast den samtidigt känns fet.Det är inte så lätt att säga vad symtomen beror på, min gissning är att det kan röra sig om en rosacea då huden i ansiktet ofta blir känslig och man får finnar och plitor trots att man inte är tonåring längre.Rosacea kan ibland försämras vid värme och stress exempelvis vid arbete framför dator. Läs mer om rosacea i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 juni, 2001 Publicerad: 17 juni, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: