Ange ditt sökord

Annons:

Kondylom

Om du har en vårta på handen betyder det då att du bär på viruset kondylom? Jag har prickar på undersidan av penisen till ungefär 1-2 cm från ollonet! Hur kan man veta om det är kondylom utan att besöka en ungdomsmottagning?

Hej! "Vanliga" vårtor och kondylom orsakas av papillomavirus (="vårtvirus"), det finns inom denna grupp av virus många olika typer som har olika nummer. De olika typerna trivs på olika delar av huden, och det är därför inte så troligt att du har smittat dig själv fårn hand till penis eller tvärtom. Vårtan på handen kan behandlas med vårtplåster från Apoteket. Kondylom är i första hand sexuellt överfört. De små prickarna kan även vara tex små talgkörtlar. Det är ett bra sätt att besöka en ungdomsmottagning, som kan bedöma vad du har och ge behandling om det ser ut som kondylom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: