Ange ditt sökord

Annons:

Komedoner

Hej, jag har problem med ett stort antal slutna komedoner med keratinpluggar i T-zonen i ansiktet som står ut från hudytan. Dessutom är ansiktet rodnat i dessa områden. Huden kliar inte, vätskar inte. Antydan kan kanske finnas till seb eksem, men ffa är det små-små keratinpluggar som står ut från hudytan. Min fråga är: hur kan man reducera att huden är så röd? Kan jag ha ett eksem i kombination i aknen och bör jag då använda kortison? Är det någonsin riskabelt att smörja in näsa och panna med kortison klass 1 under 1 v? Kan pormaskarna ge upphov till rödheten? Slutligen, du skrev tidigare att talgkörtlar kan vara aktiva upp till 45 årsåldern – innebär det också att jag kommer att ha dessa keratinpluggar så länge eller kan huden återgå till normal funktion? Ärr Ok, men dessa vita pormaskar är ett stort problem? Mkt tacksam svar!

Svar till signaturen Nicke
Seborroiskt eksem och acne med komedoner förekommer ofta samtidigt då båda dessa hudsjukdomar är vanliga. Du kan mycket väl använda en hydrokortisonkräm i ansiktet i 2-3 veckor mot seborroiskt eksem. Slutna komedoner kan förbättras med lokal A-vitaminsyra (ex Aberela kräm) som dock gör huden litet röd-balansgång här alltså.
Vid slutna komedoner kan man ibland behandla dessa med en liten fin diatermi-nål.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 maj, 2002 Publicerad: 3 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: