Ange ditt sökord

Annons:

Knottriga utslag

Har sedan ca 6 mån fått knottiga utslag över hela kinderna, käk- och hakbenen. Ser inte ut som pormaskar med “öppning” Däremot kommer det ut en “vit mask” när jag klämmer. Har gått på ansiktsbehandling hos hudterapeut och använder av henne ordinerade produkter. Har aldrig tidigare haft problem med detta däremot under tonåren med akne. Men kinderna har alltid varit mitt bra område. Produkterna jag använder innehåller AHA-syror. Kan det vara de jag reagerar på? Vad jag har förstått så ska det MINSKA antalet pormaskar. Det blir bättre när jag har använt scrub men det kan jag ju inte göra varje dag.

Hej!
Det låter ändå som pormaskar, slutna pormaskar ligger djupare och har ingen tydlig poröppning. Dem bör du helst inte klämma på, det kan bidra till försämring av acnen. Man kan få pormaskar av olika krämer och kosmetika, men knappast av AHA-syror. Scrub är som du säger olämpligt att göra varje dag, risken är stor för hudirritation då. Ta upp problemen med hudterapeuten, det är bra för alla vårdgivare som ordinerar behandlingar, att få se resultaten också när de inte är så lyckade!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 oktober, 2003 Publicerad: 3 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: