Ange ditt sökord

Annons:

Knottrig hud

Hej!
Jag är en tjej på 22 år som har ett problem sedan ett år tillbaka. På hakan har jag fått en massa vita talgknottror (?) under huden. De sitter i små klasar och sträcker sig runt hakan och fram till läpparnas slut. Trycker man på en så väller det ut vita “strålar”. Kollar man i ett visst ljus ser det fruktansvärt ut. Huden är alldeles ojämn och knottrig fast det syns inga stora finnar utan mer som talgknutor. Har provat Aberela men huden blev alldeles förstörd – röd och uttorkad. Finns det något annat att prova? Vad kallas detta hudproblem? Hjäler Skinoren eller Silico skin? Jag vill verkligen bli av med det innan det sprider sig! Det verkar inte avta utan snarare tvärtom.
Tacksam för svar

Hej!
Det låter som pormaskar, och Aberela är ett mycket effektivt medel mot dessa. En biverkan av Aberela är rödhet och fjällighet, detta är värst i början av behandlingen. Skinoren kan också fungera. Ett annat alternativ kan vara att öppna pormaskarna med diatermi eller koldioxidlaser, det görs hos en del kosmetologiskt intresserade privata hudläkare. Däremot finns det knappast något receptfritt som kan ha förutsättningar att hjälpa.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: