Ange ditt sökord

Annons:

Kliande utslag

Hej

har utslag som kliar. Det började som röda prickar och blev sedan små plitor/finnar som kliade. Med det kom också klåda som bidrar till att jag kliar sönder blåsorna och det verkar som om dem sprider sig. Det blir sår av blåsorna som verkar fräta huden och det kommer genomskinlig vätska om man klämmer på såret. Jag har fått fullt av dem på baksidan av låret. Min pojkvän har likadant fast i ljumsken. Vad kan detta vara? Har jag smittat honom eller kan vi ha fått utslagen av tex en filt som vi misstänker har något skit på sig?!

Vore tacksam för svar

Mvh
Teres

Svar till signaturen "vätskefyllda sår".
Om man har klåda och utslag som "smittar" bör man tänka på skabb-infektion. Skabb är ett litet kvalster som sitter i hudens yttersta lager och ger upphov till klåda som ofta börjar kring lår och ljumskar och sedan sprider sig till resten av kroppen. Klådan brukar vara värst på natten då det blir varmt. Vid hudkontakt kan man överföra kvalster mellan personer. Du och din pojkvän bör söka läkare för diagnos. Det finns enkel och bra behandling mot denna kvalsterinfektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 juli, 2001 Publicerad: 23 juli, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: