Ange ditt sökord

Annons:

Kliande, rodnad, utslag

Hej.
Jag fick för ungefär en vecka sen klåda över hela kroppen som kommer och går. Det kliar jättemycket och när man har kliat på stället bildas det nässelliknande utslag. Röda avlånga sträckor på ryggen och knottriga på armen. Jag börjar att få utslag i ansiktet med. Detta känns jättejobbigt. Vad kan det vara och vad ska jag göra?
Tack!

På Din beskrivning låter det som om Du har fått urticaria eller som det heter nässelutslag. Ibland kan det vara uttryck för en allergisk reaktion, och ibland kan det vara allergi mot någon ny medicin Du börjat äta. I sällsynta fall kan det även vara utlöst av mat (tänk igenom om Du hittar nåt udda). Det kan även vara en föregående infektion som "stressat kroppen". Många gånger hittar man tyvärr inte nån orsak. Så länge besvären finns kvar ska Du undvika att äta värktabletter typ Ipren, Magnecyl eller Treo då detta kan underhålla besvären. Köp sen receptfritt på Apoteket antiallergitabletter modell Aerius eller Cetirizin, så brukar besvären gå över.
/Anders

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!