Ange ditt sökord

Annons:

Kliande hudutslag

Hej!

Sedan jag varit liten har jag lidit av böjveckseksem. Jag har otroligt torr hy och ätit antibiotika vid vissa tillfällen för hudinfektioner jag fått av allt kliande.

Nu har jag fått ett annat problem. Jag har fått en massa utslag som ser ut som knott eller myggbett och kliar otroligt mycket med en stickande känsla. Trycker man på dem kommer det ut mycket vätska. Ibland uppkommer det jättemycket för att sedan kan lägga sig och försvinna snabbt igen. De uppkommer för det mesta runt munnen och på käken samt ner på halsen, ner mot bröstet och i nacken. Får även en del lite här och var på hela kroppen.

Har på senaste tid också fått mycket klåda i och på öronen samt ögon.
Vore jätte tacksam för svar hur jag kan bli av med det här för det tar så mycet energi från mig att bara sitta och klia och hålla på. (Är allergisk mot kvalster och har nickelallergi om det har något med det att göra.)

Mvh Linda Pettersson

Hej!
Det låter som urticaria (nässelutslag). Du kan läsa i dermatologens patientinformation om urticaria för att se om det kan stämma in. Urticaria förbättras av antihistaminer, och går i regel över av sig själv efter en period som är svårt att förutsäga hur lång den blir i ditt fall.
Det låter som om du dessutom har eksem i öron och på ögonlock, och det är motiverat att du söker din husläkare för remiss till hudspecialist om du inte redan har kontakt med en.

FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!