Ange ditt sökord

Annons:

Kliande hudutslag

Hej!

Sedan jag varit liten har jag lidit av böjveckseksem. Jag har otroligt torr hy och ätit antibiotika vid vissa tillfällen för hudinfektioner jag fått av allt kliande.

Nu har jag fått ett annat problem. Jag har fått en massa utslag som ser ut som knott eller myggbett och kliar otroligt mycket med en stickande känsla. Trycker man på dem kommer det ut mycket vätska. Ibland uppkommer det jättemycket för att sedan kan lägga sig och försvinna snabbt igen. De uppkommer för det mesta runt munnen och på käken samt ner på halsen, ner mot bröstet och i nacken. Får även en del lite här och var på hela kroppen.

Har på senaste tid också fått mycket klåda i och på öronen samt ögon.
Vore jätte tacksam för svar hur jag kan bli av med det här för det tar så mycet energi från mig att bara sitta och klia och hålla på. (Är allergisk mot kvalster och har nickelallergi om det har något med det att göra.)

Mvh Linda Pettersson

Hej!
Det låter som urticaria (nässelutslag). Du kan läsa i dermatologens patientinformation om urticaria för att se om det kan stämma in. Urticaria förbättras av antihistaminer, och går i regel över av sig själv efter en period som är svårt att förutsäga hur lång den blir i ditt fall.
Det låter som om du dessutom har eksem i öron och på ögonlock, och det är motiverat att du söker din husläkare för remiss till hudspecialist om du inte redan har kontakt med en.

FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: