Ange ditt sökord

Annons:

Kliande handflator

Hej, mina handflator har börjat klia, det känns precis som fotsvampen jag har periodvis. Första veckan gjorde jag ingenting år det, men undvek att diska. Jag tänkte att är det svamp är det inte bra med fukt. Andra veckan började jag regelbundet smörja in båda handflator med Lamisil, min fotsvampskräm. Nu har jag smörjt i 7 dagar, men det har inte blivit bättre.
Det är inte rött, men det ser ut som små torra, vita hudflagor, som dock inte lossnar/flagar.

Vad ska jag göra? Gå till vårdcentral eller hudspecialist? Eller kan jag behandla det själv?

Hur vet jag om det är svamp eller inte?
Kan det vara eksem, eller måste eksem vara rött?
Kan det vara torr hud helt enkelt?

Vänliga hälsningar, Szilvia

Hej!
Börjar i slutet: Visst kan det vara eksem. Det är omöjligt att se med ögat om det är svamp, en odling måste tas. Det framgår inte hur säker diagnosen fotsvamp var heller?
Om det inte hjälper att smörja med mjukgörande kräm och skydda huden mot fukt (diskning kan försämra handeksem liksom all nötning på huden), bör du söka läkare för hjälp med diagnos, ev utredning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!