Ange ditt sökord

Annons:

Klarar ej lokalbehandling

Jag är 24 år gammal och har under de senaste åren drabbats mer och mer av akne. Jag går just nu i genom min andra tetracyklin-behandling, den har fungerat hyfsat men dock bara mot de större bölderna. Jag har därför också försökt behandla lokalt med diverse preparat och det är här som mitt problem ligger, jag tål inte något av dessa preparat: Skinoren, Basiron, Differin, Aberela. Vad som händer är att jag dels drabbas av atopiskt eksem som jag haft hela mitt liv men också av mjälleksem som jag inte har varit drabbad av före jag började lokalbehandla. Jag börjar därför bli en smula desperat för jag vet att dessa preparat är de med bäst effekt mot denna typ av akne. Jag kan också tillägga att jag i vinter drabbats av en depression och att min akne är en bidragande orsak. Vad ska jag göra?

Hej! Depression och acne har diskuterats mycket på senare år, det är väl känt att personer med acne skattar sin livskvalitet som mycket dålig. Du bör få remiss till hudspecialist för att diskutera Roaccutan. Du måste dock absolut ta upp att du känt dig deprimerad, så att läkaren kan ta hänsyn till detta i valet av medicin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: