Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i hårbotten

Jag har en dotter som är 10 år. Hon har sedan augusti klagat över klåda i hårbotten. Överst på önskelistan till jul stod “medel mot min klåda”. Problemet är att det inte syns något. Hårbotten är vit och fin, inte torr och mjällig, inte röd. Löss kan också uteslutas. Ev kan hon vara lite röd precis bakom öronen. Vi har bytt schampo till det som Apoteket rekommenderar, vi har slutat med balsam.

Hon är inte, så vitt vi vet, allergiskt mot någonting. Att det hela är en “fix idé” kan också strykas från listan eftersom jag sett henne klia sig även på natten.

Skolsköterskan kunde inte ge något svar. Disktiktsköterskan och vår husläkare tyckte inte det var meningsfullt med ett besök eftersom ingenting syns.

Jag är mycket tacksam om ni kan hjälpa mej. Jag tycker så synd om henne och det känns hemskt att inte kunna göra något.

Det första man tänker på är naturligtvis hårlöss, eftersom det är den klart vanligaste orsaken till klåda i denna åldersgrupp. Har detta verkligen uteslutits? Jag kan faktiskt inte komma på något annat som ger klåda i hårbotten utan andra synliga symtom hos en frisk 10-åring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: