Ange ditt sökord

Annons:

Klåda

Hejsan!
Har nu för femte hösten i rad haft en fruktansvärd klåda på övre ryggen och armarna. Det kliar och till slut sticker det som om man hade gullfiber på sig! jag fick kortisonsalva och Fenuril då jag sökte hos läkare, men det hjälpte inte.
Vad kan det vara? Det är bara på hösten. Behandling?

Svar till M-L
Det är mycket svårt för mig att säga vad detta kan vara. Du skriver inget om det syns några utslag innan klådan kommer. Om det bara är klåda utan synliga utslag som kommer på hösten kan klådan höra ihop med att huden då blir torrare med minskande luftfuktighet inomhus. Ibland kan så kallad nervklåda uppträda just över axlar och övre delen av ryggen. Jag kan inte ge annat råd än att fortsätta med mjukgörande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 oktober, 2002 Publicerad: 28 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: